T-Mobile

T-Mobile

T-mobil
T-mobil
  •  A Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság, röviden Magyar Telekom Nyrt. vagy Magyar Telekom (MT) magyar távközlési és telekommunikációs vállalat, Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója és egyben egyik legnagyobb cége. A cég telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatásokat nyújt vezetékes és mobil viszonylatban, adatátviteli és nem hangalapú, informatikai és rendszerintegrációs területeken. Lakossági, valamint kis- és középvállalati ügyfelei részére Telekom, nagyvállalati, közigazgatási és intézményi ügyfeleinek pedig T-Systems márkanéven nyújtja szolgáltatásait. A Magyar Telekom Nyrt. többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, valamint többségi részesedéssel rendelkezik Montenegró legnagyobb távközlési szolgáltatójában a Crnogorski Telekomban. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a CMobil B.V., amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona.[1]
  • A világ egyik vezető vállalata a mobilkommunikáció terén. A német székhelyű mobilszolgáltató, a Deutsche Telekom egyik leányvállalata, pontosabban leányvállalat-csoportja (a „T” a Telekom rövidítése).
  • Európában (Angliában, Ausztriában, Csehországban, Hollandiában, Horvátországban, Lengyelországban, Magyarországon, Németországban, Macedóniában, Montenegróban és Szlovákiában) és az Amerikai Egyesült Államokban aktív.
  • Körülbelül százmillió előfizetője van, ezzel a világ hatodik legnagyobb mobilszolgáltatója, emellett Wi-Fi HotSpotokat is szolgáltat.
  • Magyarországon közel 4,5 millió ügyfele van, ezzel piacvezetőként, az ország egész területén 900 és 1800 MHz-es frekvencián nyújt minőségi GSM szolgáltatást, és az ország egyre több városában érhető el szélessávú 3G/HSDPA[1] hálózata is.